Blog

  • 11.08.2015 17:42

    Underbar golfvecka!

    De senaste dagarna har verkligen varit kanon! Efter tävlingen i Rättvik åkte jag upp till Sundsvall där jag gick caddie åt Ellinor de två sista dagarna av Nordea Tour tävlingen Norrporten Open. Hon spelade lysande och var efter två varv på par vilket gjorde att hon fick gå i ledarboll sista dagen, hur kul som helst! Även sista dagen spelade hon strålande golf i 10 hål. Vid det laget var hon två under par. Men några tunga hål in gjorde att hon tappade till tre över. Men hon kom delad sexa och spelade kanongolf så det var riktigt roligt att se på nära håll! För övrigt är samma Ellinor i Norge nu och spelar ytterligare en Nordea tävling och efter dag 1 är hon delad fyra på två under par!
    Jag måste även tacka min bror Rickard som var snäll nog att låta mig och Ellinor sova på hans soffa under Ellinors tävling. Han tog även med oss på bilbingo, ingen vinst men lite spänning vart det i alla fall.

     

    Ellinor värmer upp inför dag 2

    Jag stannade sedan kvar i Sundsvall där jag äntligen fick spela med Erik Eljansbo och Lucas Åman, mina två vänner från golfgymnasiet i Uppsala. Vi hade det riktigt bra och vi hann faktiskt med fyra rundor på under 48 timmar! Några bra scorer fick jag till och det var kul att spelet började hitta tillbaka allteftersom. Mot slutet satt slagen betydligt mycket bättre än i början. Och puttningen känns riktigt bra just nu. Det var också kul att se vilken nivå Lucas och Erik höll nu. Lucas jobbar heltid som banarbetare och Erik jobbar som sjukgymnast i Gävle så de hinner inte spela lika mycket som förr. Men nog slog de några fina slag allt! Rickard var med och spelade ett av varven också och han började med eagle på första hålet utan uppvärmning. Jag trodde kanske att han skulle ge mig en match, vilket han faktiskt gjorde ett tag men han tappade mot slutet.

    Här har vi Lucas och Erik på femmans green

    Ifrån Sundsvall begav jag mig mer eller mindre direkt till Hofors där jag nu har en Nordea Future Series tävling. Idag var första dagen och det var extra kul då jag kände att slagen satt bättre än vad de gjort på några veckor. Jag inledde med grym puttning och sänkte några riktiga bomber under mina första fyra hål. Jag var då två under par och spelade sedan stabilt hela vägen fram till 12:an där jag efter att ha slagit en 190-meters järn 7:a 20 meter över green petade i en dubbelbogey. Några ostadiga hål följde men jag kom tillbaka mot slutet och kom in på 70 slag, ett under par. Nu bor jag hos Erik inne i Gävle och vi ska precis ge oss ut och köra lite intervallträning. 

    Hål 1 på Hofors

  • 05.08.2015 21:37

    Tungt i Rättvik trots värdskap i världsklass

    De senaste fyra dagarna har jag tillsammans med Marcus samt mor och far spenderat i Leksand hos mormor och morfar. Det har dock inte varit någon semester utan minitour tävling på trevliga Rättviks Golfklubb.
    I söndags började det med min första Pro-Am som proffs. I en Pro-Am spelar ett proffs tillsammans med tre sponsorer i en bästboll där de två bästa poängbogey resultaten räknas på varje hål. Jag spelade med Bosse, Larsa och Kenta, alla mycket trevliga! Vi hade en hygglig dag på banan trodde vi, men det visade sig att ett annat lag sopade mattan med oss och alla andra. Men kul hade vi.
    Så till själva huvudtävlingen. Dag 1 inleddes strålande med birdie direkt från startblocken! Jag spelade sedan helt okej fram till de sista tre hålen då jag var på par. Jag avslutade sedan med att gå +4 mina sista tre hål. Hål 16 tog knäcken på mig helt, ett mycket svårt och smalt hål. Lillebror Marcus hade också problem på det hålet, men trots en trippel där kom han in på par.
    Dag 2 spelade jag stadigt hela dagen och jag hade en hel del birdielägen. Inget vidare flyt i puttningen dock tyvärr. Det var extremt mycket koppsnurrande hela dagen. Men jag fick min revansch på hål 16 där jag gjorde en av dagens tre birdies! Jag kom in på -1, en klar förbättring mot måndagens score. Dock tappade jag ytterligare på lillebror som kom in på 68 slag! Jag följde hans avslutande hål och vilka slag han slår!
    Vi klarade båda cutten med god marginal, men dag tre blev inte den bragd vi hoppats på. Jag hade en väldigt tung start och var +3 efter 8 hål. Det kunde varit mer men idag rullade jag i några fina puttar. På hål nio kom dock en liten vändning då jag var en decimeter från att göra hole-in-one. Jag var sedan bogeyfri in efter bland annat två räddningar från bunkrar på hål 14 och 15. Tillslut kom jag in på 71 (+1) vilket gav mig en 17:e plats totalt. Marcus hade även han en tung dag och kom in på 73. Han slog alltså storebror för första gången i en officiell tävling. Kan bara gratta honom till fint spel!
    Jag måste även tacka mormor och morfar som inte bara tog hand om oss som om vi vore kungar, men även kom ut och tittade och hejade på alla tre dagar. Och så får jag inte glömma pappa som rullade bagen hela tävlingen! Han hade en del att göra i dagens regn kan jag lova.
    Ett nära-rekord blev det under vistelsen i Leksand i alla fall: jag fick 587 poäng i veckans kortspel (man ska ha så lite poäng som möjligt så ni kan ju gissa hur bra det gick...)

  • 01.08.2015 15:24

    Kul jobbvecka med Junior SM i match på arbetsplatsen

    Sedan tävlingen på Strängnäs har jag jobbat hela veckan för att banan i Salem skulle vara så fin och bra som möjligt för Sveriges bästa juniorer. Torsdag till lördag avgjordes nämligen junior SM i match där. Extra kul var att lillebror Marcus kom med! Det har varit en tung arbetsvecka då jag gått upp före fyra under tävlingsdagarna och sen tränat efteråt och tittat på Marcus på banan. I övrigt har jag hunnit med gym och träff med golftränaren Martin Wiklund, bägge väldigt givande aktiviteter.

    Under första tävlingsdagen på torsdagen blev det efter Marcus första match (han vann övertygande med 7/6) en rejäl störtskur. Banan dränktes på fem minuter och det blev ett långt avbrott. 

    Avbrottet ställde till det för arrangörerna och spelarna som fick avbryta spelet vid mörkrets inbrott då de inte hann klart sina matcher. Marcus befann sig då på det andra särspelshålet. 

    På fredagen fick vi banarbetare jobba rejält! Vi fick jobba en hel del med att återställa bunkrarna som var halvt raserade efter torsdagens ösregn. Men vi lyckades få till banan i bra skick, om än blöt. Det jobbigaste denna dag var dock när Marcus skulle återuppta särspelshålet kl.07.00. Jag fick inte se hålet men hade som tur var liverapportering från Ellinor som kört ut Marcus den morgonen. Och tur var väl det för alternativet för Marcus var att åka ut med mig kl. 04.30 vilket han var sådär sugen på... Jag var oerhört nervös, mycket nervösare än vad Marcus var visade det sig. Men som tur var gjorde han en riktigt bra up and down från bunkern och vann!

    Tyvärr åkte Marcus ut i den tredje matchen mot Sveriges bäst rankade 98:a.han spelade stabilt men det räckte inte mot det tuffa motståndet. Vi spenderade då resten av eftermiddagen med träning alla tre. 

    Idag var sista jobbdagen för veckan och sista tävlingsdagen. Greenerna var magiskt fina och jag blir oerhört avundsjuk på dem som fick spela tävling på dem! Jag kommer lägga ut lite bilder på de fina greenerna i galleriet senare.

    Nu sitter jag, Marcus och föräldrarna i bilen på väg till mormor och morfar i Leksand. Vi ska bo där under Siljan Open som går i Rättvik. Det ska bli riktigt roligt. Imorgon inleds det med min första Pro-Am som proffs.

    Jag har försökt lägga upp lite bilder men det blir bara en och samma bild som kommer upp. Jag jobbar på det och förhoppningsvis lär jag mig hur jag ska göra snart!


  • 26.07.2015 17:15

    Dag 3 av SPM Open

    Innan dagens runda hade jag bestämt mig för att spela mera aggressivt än vad jag gjort de två första dagarna. Strategin gick väldigt bra från tee vilket gav mig många fina inspelslägen. Även inspelen var bättre än igår men många gånger slog jag för långt vilket lämnade något långa puttar för birdie. Jag fortsatte dock den aggressiva spelstilen vilket jag är nöjd med, men tyvärr visades det inte på scorekortet denna gång. En stor del i detta var att puttarna inte ville falla i. Tillslut fick jag dock lite utdelning när jag avslutade med två raka birdies för att komma in på 72 (+1). Det räckte totalt till en delad 23:e plats. Jag är trots scoren idag nöjd med spelet och strategin. Det var helt klart ett steg i rätt riktning. 

    Sen måste jag så klart tacka Marcus som efter att själv ha missat cutten med två slag gick caddie åt mig idag. Han var uppmuntrande och hjälpte mig att ta några beslut när jag funderade på att bli lite mesig.

    Nu blir det en intensiv jobbvecka på Salems golfklubb och även fys och golfträning inför Siljan Open i Rättvik som drar igång den 3:e.

  • 25.07.2015 15:58

    Update efter två dagar av SPM Open

    Tävlingarna rullar på och jag har nu spelat de två första dagarna av SPM Open i Strängnäs. På Strängnäs har det varit problem med greenerna under säsongen och på grund av att vissa greener är ospelbara är bansträckningen väldigt innovativ och man hoppar fram och tillbaka mellan de tre olika 9-hålsslingorna. 

    Igår spelade jag okej. Det blåste väldigt mycket vilket gjorde banan svårspelad. Jag kom tillslut in på par. Idag fungerade inte spelet speciellt bra. Förutsättningarna var något bättre men jag lyckades inte få till spelet och slutade på +2. 

    Spelet de senaste tävlingsvarven har varit ganska "tråkiga" och det har inte hänt så mycket varken upp eller ner. Imorgon avser jag ändra på det. Jag måste våga mer än vad jag gjorde idag och ta lite risker. Det måste jag göra om jag ska ner på lägre scorer! Så imorrn kör vi järnet!

  • 22.07.2015 22:13

    Vi hade i alla fall tur med vädret...

    Ja solen sken större delen av dagen och vinden var inte alls lika kraftig som igår. Tyvärr förbättrades inte mitt spel från första dagen i takt med vädret. Dagen började helt okej och jag var på par efter fem hål. Tyvärr kunde jag inte utnyttja de bra utslag jag slog då inspelen var helt off de allra flesta gånger. Jag hade nästan inga birdielägen och de få jag hade var alla väldigt nära men ingen letade sig i. Dagen slutade med en birdielös 74 vilket gjorde att jag tappade till delad 29:e plats i det 129 man stora startfältet. 

    Nu sitter jag och Ellinor i bilen på väg hem. GPS:en visar på 02.00. Imorgon spelar jag in Strängnäs tillsammans med Marcus. I övermorgon börjar sedan SPM Open på just Strängnäs. Så nu är det bara att ladda om!

  • 21.07.2015 17:08

    Blåst, regn och stabil spelt dag 1 av Hovås Open

    Första dagen av Hovås Open blev en blåsig och regnig historia, i alla fall för oss som gick ut före 12. Alla killar har ännu inte hunnit runt, men jag har varit inne ett bra tag. Det är ett riktigt stort startfält denna tävling! 

    Dagen inleddes lite mindre bra och första nio var inga höjdare. Jag fick rädda mig en hel del vilket jag gjorde rätt bra. Dessa nio slutade på två över par med två bogeys och resten par. Sista nio vart dock bättre. Efter två mindre bra slag på hål 11 (som är ett par-5 hål) slog jag en fantastisk wedge över ett träd till en meter från flagg, vilket ledde till dagens första birdie. Två till kom på 15 och 16 efter riktigt bra puttar. Jag höll på att avsluta riktigt läckert då min chip för birdie på 18 rullade över hålkanten, men ett par gav mig en total på 69 slag, ett under par. 

    Sammanfattningsvis fungerade slagen okej, de kan bli bättre till morgondagen. Närspelet var dock riktigt stabilt och bestämt. Nu ska jag göra allt jag kan för att samtliga delar av spelet ska vara on-point imorgon!

  • 20.07.2015 14:29

    På väg till Göteborg

    Efter en kanonhelg med Ålandskryssning och spel på Botkyrka med Elgen är jag och Ellinor på väg till Göteborg för att spela Hovås Open som går tisdag-onsdag. Lillebror Marcus skulle också följt med men han har kämpat med feber och fick stanna hemma. 

    Vi spelar in banan så fort vi kommer fram och imorgon går jag ut kl 09.10. Jag spelar med Philip Eriksson, en trevlig prick som gick på samma gymnasium som mig i Uppsala. Den andra spelaren i bollen är Adam Ström som jag spelade tillsammans med i Halmstad tidigare i år, även han mycket trevlig. Vi kommer ha en kanondag på banan trots det förutspådda regnet. 

    Ellinor går inte ut förrän 16.00 så vi går på lite olika scheman imorgon.

    Jag uppdaterar här på hemsidan under tävlingen.

  • 17.07.2015 18:35

    Sista jobbdagen på ett tag, dags att ladda för tävling

    Ja idag var sista dagen på jobbet denna vecka. I mitten av augusti blir det dags att börja söka ett nytt jobb då jag inte längre behövs på Salem. Är det någon som har några roliga förslag så säg gärna till. 

    Nästa vecka är det först en minitour tävling i Hovås och därefter en i Strängnäs, bägge två kommer bli fantastiskt roliga att spela! Just nu har jag strul med en handled men jag hoppas att det släpper snart. Har bara kunnat träna närspel de senaste tre dagarna på grund av detta. Men snart ger den sig, annars opererar jag bort den och spelar med vänstern.

  • 15.07.2015 18:05

    Ett första inlägg

    Ja då var äntligen hemsidan färdig att tas i bruk. Jag tänkte dra en kort sammanfattning från den senaste tävlingsturnén som jag var iväg på mellan 2-10 juli. Under denna lilla turné hade jag ett processmål att i svingen se till att få över vikten på mitt vänstra ben, vilket ska hjälpa mig bli av med min skada som jag haft problem med ett bra tag nu i vänster höft. Det fungerade sådär den första tävlingen på Botkyrka, men scorerna 71-77 får ändå anses acceptabla i den 30-gradiga värmen. En delad femteplats räckte de scorerna till, bara två slag från särspel om vinst. Jag nådde även en liten milstolpe med min första inspelade prischeck. Den må ha varit ganska liten, men det var skönt att spräcka nollan direkt.

    Efter detta var det dags för en Nordea Tour Future Series tävling i Åtvidaberg där vi bodde i lillebror Marcus lägenhet. Inspelsvarvet dagen innan den första tävlingsdagen kändes inte bra! Jag var helt slut i kroppen efter tävlingen på Botkyrka och dessförinnan en intensiv jobbvecka. Hettan gjorde det inte heller bättre. Som tur var ställde pappa upp som caddie och med honom på bagen visade jag upp ett lysande spel. Första och enda bogeyn kom på hål 17. Dagen slutade med 68 slag och en delad 3:e plats vilket gav mig en plats i ledarbollen sista dagen. Sista varvet gick inte lika bra och jag kämpade mig in på 74 vilket gjorde att jag tappade till en delad 4:e plats. Glädjande var att min skada fortfarande inte kändes av. Jag måste såklart också nämna att min duktige lillebror gick 70-74 och slutade som bästa amatör i tävlingen.

    Min flickvän Ellinor kom och plockade upp mig i Åtvidaberg och tog med mig hem till henne i Sigtuna där jag skulle bo under mina två kommande tävlingar på Uppsala och Johannesberg, bägge två Future Series tävlingar. Morgonen inför tävlingen på Uppsala kände jag av höften vilket var oroväckande med tanke på att jag för det första inte hade någon caddie. Dessutom skulle vi spela 36 hål den dagen... Höften störde lite hela dagen men som tur var blev den inte värre och jag kunde hålla hygglig klass på spelet. Annat var det för min medspelare som hade fruktansvärt ont i ryggen sista varvet. När jag frågade om han klarade av att spela svarade han: "Jag har aldrig brutit en tävling, och jag tänker inte göra det nu". Vilken kämpe! Det var ingen drömgolf från min sida och tillsammans med många birdies kom även många bogeys. Jag är vanligtvis stabil i mina scorer och gör många par, men första varvet gjorde jag sex birdies och sju bogeys. Det ledde till 73 slag på varv ett. Andra varvet var något stadigare och slutade med 72 slag vilket gav mig en 9:e placering totalt. 

    Avslutningsvis spelade jag en tvådagars tävling på Johannesberg. Första dagen var, precis som på Åtvidaberg, mycket stabil. Jag gick 69 och gjorde inga större misstag. Då jag gick ut sent andra varvet hann Ellinor jobba färdigt för dagen innan jag gick ut (hon jobbade 4.00-9.30, det är tidigt det!) och hon följde med som caddie. Trots utmärkt caddiejobb lyckades jag inte leva upp till föregående dagens spel. Framför allt hade jag det lite struligare på greenerna. Scorerna var allmänt högre den andra dagen och jag tappade bara från fjärde till en sjunde plats trots 75 slag sista varvet.

    Denna vecka är det jobb som gäller varje dag mellan 6-12 på Salems Golfklubb. Därefter har det blivit träning varje dag i förberedelse för nästa tävling som går nere i Göteborg den 21-22 juli. Till helgen ska jag även träffa Erik Eljansbo, en trogen vän sedan gymnasietiden i Uppsala som jag inte träffat sedan nyår. Det ska bli grymt kul!

     

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Kontakt

Patric Sundlöf

Sweden#: +46707535499
US#: +18593141625

© 2015 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode