Blog

  • 21.09.2015 19:37

    Träning och rehab, snart dags för årets sista tävling på svensk mark

    Nu är det knappt två veckor kvar tills jag beger mig till England för att kvala till Europatouren på Frilford Heath Red. Banan är normallång och är ganska tuff från tee. Många greener är upphöjda och skicket på banan är enligt hemsidan alltid bra. På vad jag har läst om banan tror jag att den passar mig väldigt bra. En stor bidragande faktor till att jag valde just denna bana är att den ligger just i England. Det innebär att nu på hösten kommer det sannolikt att vara blåsigt och kallt, kanske även regnigt. Varför skulle jag vilja välja den banan på grund av det? Jo historiskt så har jag spelat bra i tuffa förhållanden och jag ser det som en fördel för mig. Dessutom är troligtvis gräset på Frilford Heath väldigt likt gräset på våra banor hemma i Sverige vilket bör göra saker som greenläsning och val av slag lättare. Tidigare år har man gått vidare från detta kval på några slag under par totalt på fyra varv. Det kommer dock att kunna variera en del beroende på väder såklart. Jag kommer inte att vara ensam där heller utan åker tillsammans med Anton Karlsson från Uppsala och Fredrik Lindgren från Hallstavik. Bägge dessa duktiga golfare har gått på golfgymnasiet i Uppsala samtidigt som mig. 

    De senaste dagarna har jag haft lite strul med höften och har därför valt att enbart träna närspel fram till idag. Det har varit mycket nyttigt då det sannolikt är på och runt greenerna som kvalet kommer att avgöras. Jag har även kört en rad övningar för att få höften i trim och nu känns det mycket bättre. Övningarna har jag gjort vid ett flertal tillfällen varje dag och allt som allt har jag säkerligen spenderat över två timmar per dag på att göra dem. Jag har undvikit tunga benövningar på gymmet och bara utfört styrkeövningar som involverar övre halvan av kroppen. Detta håller såklart inte i längden, men just nu ligger prio helt på kvalet och därför vill jag inte riskera några småskador. 

    Idag kunde jag börja slå bollar igen och för att inte påfresta kroppen för mycket gick jag ut och spelade en runda efter en check på rangen. ag kände att det kanske inte hade varit det smartaste jag kunde göra att ställa mig och nöta ett par timmar på rangen. Det var en trevlig runda i fantastiskt höstväder. Jag spelade ensam, vilket jag oftast gör nu när bröderna är i Åtvidaberg och Sundsvall. Spelet kändes oerhört stadigt första nio då jag gick -4. Sista nio var spelet inte riktigt lika vasst och jag hade svårt att rädda mig när jag missade. Jag kom in på par totalt vilket jag såklart var besviken med efter första nio, men det får väl ses som godkänt efter att inte ha slagit långa slag på några dagar. 

    Jag fick hjälp av en hjälpsam medlem att filma en drive på rangen som jag bifogat. Spelet känns faktiskt rätt bra i sin helhet, det är bara att fortsätta slipa på detaljerna nu. Det ska bli riktigt kul att testa spelet i Assartorp Open nu i helgen och se hur formen är.

    Golfsving 150921.wmv (6602176)

  • 13.09.2015 22:36

    Stabilt spel och med i toppen igen!

    Det var en sen start idag, inte förrän 13.40 slog jag ut på första tee. Kompisen Lucas Åman kom från Sundsvall och la beslag på bagen under dagen. Vi hade riktigt kul redan innan jag slog ut, och inte blev det sämre när jag drog i birdie putten på första hålet. Jag spelade stadig golf hela vägen idag men det kunde spårat ur lite på sjuan där jag precis klarade mig från att slå out. Vi hade väldigt trevligt hela vägen in i mål och en stadig avslutning gav en totalscore på 69 idag. Jag var bara två slag från segraren och det kändes lite snopet då jag hade två bra lägen mina sista två hål. Men samtidigt gjorde jag flera bra räddningar för par. Allt som allt är jag nöjd med tävlingen, en tredjeplats är inte dåligt det heller. Caddien skötte sig superbt och kan till och med ha sänkt min score med ett eller ett par slag då han kom med några invändningar när min hjärna inte fungerade som den skulle. 

    Det var ett bra genrep och både höft och slag kändes bra. Nu blir det en kort vistelse i Gävle och imorgon spelar jag, Lucas och Erik Eljansbo 36 hål på Gävle GK. Det ska bli riktigt kul!

  • 12.09.2015 19:00

    Dag 1 av Hårga Open i Bollnäs

    Till min stora lättnad hade värken i höger höft släppt en hel del när jag vaknade imorse. Den finns fortfarande där, men det påverkade inte mitt spel nämnvärt idag. Jag körde en extra lång uppvärmning för att hinna muka upp kroppen ordentligt och för att få lite koll på hur bollen rullade på greenerna. Igår gick jag ju ut senare och greenerna var inte speciellt snabba då. 

    Jag fick en kanonstart med birdie på första hålet. Jag spelade även stabilt de följande hålen men fick inte riktigt till några riktigt bra birdielägen i höstvädret. På sexan kom sen en bogey efter att jag missat green på fel sida och följt upp med en mindre bra chip. Jag fortsatte gneta på men fick inte riktigt till det. Jag gjorde sedan två bogeys de sista nio efter dåliga utslag för att sedan avsluta med två birdies mina sista tre hål och komma in på par. Jag ligger tre slag från ledaren och bara ett ifrån andraplatsen så har helt klart slagläge.  

  • 11.09.2015 19:57

    Sista Nordea Tour Future Series tävlingen för säsongen

    Ja då sitter jag uppe i Bollnäs där jag på något vis lyckats få ett 4-bäddsrum för mig själv på banan. Lite ensamt är det, men planen är att Lucas Åman ska komma och gå caddie på söndagens runda i alla fall. Imorgon börjar den sista Nordea Tour Future Series tävlingen för året och det blir ett tidigt genrep för kvalet senare i höst. Spelet känns helt okej, det enda bekymret är höger höft som spökat lite de senaste dagarna. Dock känns det bättre nu efter besök hos K-G Nissén i Enköping, en riktigt duktig sjukgymnast som förstår hur kroppen fungerar för en golfare. 

    Den senaste veckan inleddes med ett tufft benpass och löpning på Tullinge Gym, något som kanske kan ha bidragit till att höften strulat. Veckan har efter det bestått en del av att rehabilitera det lilla problemet med höger höft. Jag har även hunnit med att träffa min tränare Martin på Åkersberga. Träningspasset var mycket fokuserat på närspel, framför allt bunker och korta wedgar. Det ska bli väldigt roligt att gå ut och känna hur dessa delar känns imorgon kl.11.10 då jag har starttid.

    Banan är rolig och i helt okej skick. Det finns en del utmanande hål och greenerna är ganska små jämfört med vad jag är van vid. Jag har lagt upp en spelplan för varje hål som jag tycker passar mitt spel. Imorgon är det bara att lita på det och spela ut.

    Jag har faktiskt även haft en intervju med tidningen "Mitt i" som kommer att publicera en artikel om mig och min satsning på tisdag nästa vecka, så håll ögonen öppna när ni läser tidningen! Och så lanserades jag ju på Trade in Sports i måndags. Hittills har det gått ganska bra och ett flertal har gått in och hjälpt mig i min satsning. Tack så mycket till er! Nu ska jag ladda upp batterierna för imorgon.

  • 04.09.2015 19:04

    Fjärde plats i Septemberpokalen

    Denna vecka har hösten presenterat sig och kylan har börjat komma. Det har varit ett riktigt bra inslag i träningen då jag tror att det kan vara lite kallt och blåsigt på kvalet i England om en dryg månad. Lika bra att vänja sig i tid. Men idag var det 36-hålstävling på Djursholm i inledningsvis väldigt bra väder. Förhållandena var verkligen perfekta: knappt någon vind, ganska mjuka greener som ändå rullade riktigt fint och ganska mjuka fairways. Jag skulle gå ut 8:03 men tät dimma försenade starten en del. Efter två spelade hål rullade dimman in igen och det blev ett till litet avbrott så det var onekligen en seg start på dagen. Men därefter flöt det på och jag kom in i spelet bra. Jag hade en del bra birdielägen de första hålen, men min första birdie kom på en 200 meter lång par trea där jag sänkte en chip. Jag fortsatte generera många lägen och var nära flera gånger men det var de mest osannolika lägena som jag satte medan de bättre lägena slank förbi. En tråkig bogey på sista hålet på en annars fläckfri runda gjorde att jag tillslut kom in på 68 (-3). 

    Någon lunch hanns inte med inför det andra varvet utan det var mer eller mindre bara att kila direkt till första tee. Tyvärr hann vi bara spela tre hål innan spelet blåstes av för åska. Vid det laget var jag -1 på andra varvet och kort därefter beslutades det att tävlingen skulle avbrytas. Det blev alltså bara en 18-hålstävling. Jag slutade då på en delad fjärde plats två slag efter segraren. Jag måste även säga att jag hade väldigt trevligt i bollen tillsammans med Jimmy Löfberg från Waxholm och Johan Rydheim från Troxhammar vilket gjorde det ännu roligare att spela golf idag. 

    Jag vill tacka min morbror Mats Beckman med familj som lät mig sova över hos dem bara någon minut från banan. Och grattis till morfar som fyller år idag!

  • 27.08.2015 10:08

    European Tour Kval i höst

    Nu är jag anmäld till kvalet till European Tour i höst. Jag kommer att spela det första steget i England på en bana som heter Frilford Heath den 6-9 oktober. Därifrån går ungefär 20-25 spelare vidare till det andra steget där man spelar om en plats i finalkvalet. Det är ett tufft kval med hård konkurrens, men jag tror att jag kan vara med och slåss om en plats i det stora finalkvalet som spelas i November på Catalunya.

    Jag har haft den bästa träningsveckan på länge nu denna vecka. Jag har kunnat vara ute och tränat varje dag och ska ut även idag innan jag ska på magnetröntgen för min höft. I tisdags hade jag ett väldigt givande träningspass med min tränare Martin Wiklund. Vi jobbade på svingen och puttning och den korta tiden jag ägnade med honom gjorde väldigt stor skillnad. Jag har även hunnit vara mer nere på Tullinge Gym mer än tidigare och kroppen mår kanon! Ikväll far jag upp till Sundsvall för att hjälpa Henric med lite flytt in i nya lägenheten, men det blir även lite golf däruppe.

  • 23.08.2015 16:46

    Puttarna ville inte falla i på årets första Nordea Tour tävling

    Efter första dagens besvikelser på greenen hoppades jag på en mer lyckosam dag under den andra dagen. Mamma kom ner och gick caddie, något hon inte hade något emot i den fina sommarsolen. Jag spelade bättre och kände mig mycket säkrare i de långa slagen. Dock behövde jag sätta en del puttar för att klara cutten i de perfekta spelförhållanden som rådde. Tyvärr fick jag inte i någonting idag heller förrän på mitt 13:e hål. Jag låg då +1 för dagen och gjorde efter det ett bra försök till en forcering, men går inte puttarna i är det kämpigt. Och att bara göra tre birdies på två varv räcker inte långt i denna konkurrens! Jag gör inga stora missar och gör totalt bara sex bogeys, men utan birdies räcker det som sagt inte. Bättre gick det för Anton Karlsson som bodde med oss i stugan i Mjölby. Han gick totalt -6 och kom topp-20.

    Nu i den kommande veckan måste jag anmäla mig till Europatour-kvalet som går i september-november. Jag har även lite att stå i när det gäller uppstarten av mitt företag, samt träning så klart. Jag håller även på och pratar med Trade in Sports, en plattform som hjälper satsande unga idrottare att sälja andelar i sig själv till individuella investerare och företag som i utbyte får en procent av de prispengar idrottaren spelar in. Jag återkommer mer om detta senare när jag kommit längre i processen. 


  • 21.08.2015 18:09

    Är hålen verkligen tillräckligt stora?

    Det var en fråga som smög sig in i huvudet under dagens förstarunda av Nordea Tour tävlingen på Landeryds GK. Det var väldigt mycket hålkanter idag. Tyvärr satt inte slagen speciellt bra heller så de birdielägen jag fick var oftast runt 5-10 meter. Som sagt gick inget i och jag fick kämpa för att hålla i scoren. Jag gjorde det dock bra. På hål 16 fick jag äntligen peta i en birdie från en hel decimeter. Jag kom in på 74 slag och är i alla fall med inför imorgon, men en bra score krävs.

    Efter dagens runda har jag stått på rangen och försökt hitta felet som orsakat dagens mindre bra slag. Jag tror mig ha lyckats och det känns bra inför imorgon. Banan är för övrigt i kanonskick och väldigt rolig att spela. Det finns några trixiga hål och mycket risk and reward hål. Imorgon följer mamma med som caddie och hjälper mig med spelstrategin. Det ska bli ytterligare en varm och solig dag.

  • 17.08.2015 22:21

    Ruskigt nära första vinsten på Nordea Tour Future Series

    Den 15-16 augusti spelade jag min senaste Nordea Tour Future Series tävling som gick på Askersunds GK. Där bodde jag tillsammans med föräldrarna, och två av bröderna, Marcus och Henric. Det var en riktig liten familjesemester, med ett undantag: Rickard saknades. Askersund var en riktigt trevlig anläggning precis intill vattnet. Dessutom var banan i kanonskick vilket gjorde det till en riktigt rolig tävling. Dessutom hade vi toppenväder!

    De senaste tävlingarna har jag haft lite birdie-torka, men den bröts verkligen rejält denna helg. Första dagen började jag lite knackigt, men de sista nio satt spelet bra. Jag gjorde totalt sex birdies och kom in på 70 slag, två under par. Det såg ett tag ut som att det skulle vara möjligt att jag och Marcus skulle få spela ihop sista dagen då han började med tre raka birdies. Han tappade tyvärr lite och kom in på 73. 

    Mina 70 slag räckte till en plats i ledarboll på söndagen. Även denna dag inleddes mindre bra och jag var långt efter mina två medspelare. Men sista tolv la jag åter in ett ryck. Det började med att jag satte en sanslös 25-metersputt på sjuan som tog mig tillbaka till par. Efter det spelade jag ruggigt stabilt och med två hål kvar var jag -4 för dagen och i delad ledning tillsammans med Anton Bergström. En tråkig treputt på 17 och sedan en putt på hålkanten på sista hålet ledde till två raka bogeys som avslutning på en annars riktigt bra runda. Jag tappade vinsten men en delad andraplats är helt klart godkänt. Nästa gång jag är i samma situation ska jag se till att inte släppa taget.

    Nu spenderar jag några välbehövliga dagar tillsammans med flickvännen Ellinor innan hon beger sig tillbaka till USA för sitt sista år på college. Sedan är det dags för Nordea Tour på Landeryd med Sveriges elit!


  • 13.08.2015 18:38

    Bra avslutning på Hofors Open

    Jag måste ju skriva och berätta hur tävlingen slutade för min del. Det hanns inte med igår då jag direkt efter tävlingen slängde mig in i bilen för att åka hem och fira Marcus som fyllde 18 igår. Sista dagen inleddes med en del mindre bra slag de första hålen, men jag kom in i spelet helt okej. Dock hade jag svårt att få bollen nära hål. Detta tillsammans med att jag inte riktigt hade den rätta farten inställd i puttningen ledde till att det blev väldigt få birdies, inte en enda en de första 14 hålen faktiskt. Vid det laget hade jag gjort en bogey och resten par. Men på slutet kom en liten forcering då jag gjorde tre raka birdies på hål 15-17. Jag kom alltså in på 69 slag och -3 totalt på de två varven. Jag klättrade precis tillräckligt för att med minsta möjliga marginal nå en topp-10 placering då jag placerade mig delad nia, sex slag efter vinnaren.

    Jag vill tacka Erik Eljansbo för att jag fick bo hos honom i Gävle under tävlingen. Vi hade ett par riktigt bra kvällar med basket, backintervaller och avkoppling. Och så grattis till Marcus som fyllde 18 igår såklart!

    Imorgon bär det av igen mot Askersund där både jag och Marcus tävlar på lördag och söndag. Mamma, pappa och ena tvillingbrodern, Henric, följer också med och vi kommer att bo på banan i husvagn och tält. Det kommer att bli riktigt roligt!

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>

Kontakt

Patric Sundlöf

Sweden#: +46707535499
US#: +18593141625

© 2015 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode