Blog

  • 23.12.2015 10:56

    God Jul!

    Vilken vinter! Med denna rekordvärme är det inga problem att hitta bollen på Högantorps niohålsbana på Salem. Där spelade jag 11 hål tillsammans med min flickvän och två av bröderna. Bilden är från det första hålet. Jag och hockeyspelande brorsan Rickard lyckades slå Marcus och Ellinor efter en stark avslutning. Verkligen roligt att se bollen flyga, laga nedslagsmärken och lägga tillbaka torvor vid denna tiden på året! 

    Jag var även hos doktorn idag då mina magbekymmer börjat återvända (för er som inte vet fick jag förra sommaren reda på att jag har något som kallas ulcerös kolit). Doktorn konstaterade att jag fått en inflammation i tarmen och de vet inte hur stora delar av tarmen som är inflammerade. Jag kommer därför att ta medicin för detta de närmaste åtta veckorna, men det är lyckligtvis inget som kommer att påverka mina möjligheter att spela golf eller träna.

    Nu vill jag önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Så hoppas jag att ni tittar in då och då nästa år för lite spanska rapporter!:)

     

  • 06.12.2015 16:07

    Nu går det åt rätt håll - starkare, helare, farligare

    Hej på er allihop! Nu sitter jag i bilen tillsammans med mina fina föräldrar på väg hem från Sundsvall där vi samt mormor och morfar varit och hälsat på hemma hos Rickard och Henric (de bor ju precis bredvid varandra). Det var en trevlig helg med god mat, julmarknad, lite sightseeing och en hel del prat. En härlig avkoppling efter veckans jobb. Jag har sovit lite dåligt i veckan så det var skönt att få ta igen några timmar nu i alla fall. 

    Som sagt har jag jobbat senaste veckan och även fått följa med på en julföreställning anordnad av kommunen vilket faktiskt var riktigt roligt! Jag har även hunnit med en kvällsutflykt till Enköping där jag träffat sjukgymnasten som jag jobbat med det senaste halvåret. Han tyckte att höften såg riktigt bra ut, ett glädjande besked nu efter att jag tränat bra fys och även kört några golfpass också. Vi diskuterade lite om hur jag bör göra för att det ska fortsätta på samma linje. Vi kom fram till att det viktigaste (vilket verkligen kommer kräva disciplin och tålamod) är att jag inte blir för ivrig när jag kommer ner till Spanien i Januari (flyget är nu bokat och jag blir borta mellan 14 januari och 31 mars). Jag får inte gå ut stenhårt och träna ihjäl mig i svingen från start utan bör öka träningsmängden på svingdelen successivt. 

    I måndags träffade jag även min golftränare, Martin. Vi gick mest igenom svingen men även lite chip och putt. Det var en riktigt bra träning och fokusområdena för inomhusträningen känns nu mycket tydligare. 

    Nu har jag två veckor kvar av arbetet, där jag för övrigt fortfarande trivs väldigt bra. På onsdag kommer även min flickvän, Ellinor, hem. Inte en dag för tidigt!

    Jag vill även tacka alla er som stöttat mig genom att köpa andelar i mig på Trade In Sports. Det betyder oerhört mycket, dels ekonomiskt, men även att veta att så många är villiga att stötta mig i min satsning. Tack vare er kommer jag att ha en bättre möjlighet att ställa upp i flera av de större tävlingarna nästa säsong. Tävlingar som kommer att ta mig mot mitt mål att en dag få spela golf på heltid. Tack så mycket för det!



  • 21.11.2015 22:35

    Äntligen igång igen

    Nu har det gått ca sex veckor sedan jag tränade golf sist och igår satte jag äntligen igång igen. Direkt efter jobbet i fredags åkte jag till lillebror Marcus i Åtvidaberg. Väl där hann jag med en kort kvällsträning innan det var dags att dra hem och äta middag. Idag har vi haft en riktigt bra träningsdag, först med fys på förmiddagen och sedan golf i golfhallen i nästan fem timmar. Där har de en närspelsbana som vi körde tre gånger. Marcus vägrade sluta förrän han slog skolrekordet, vilket han klarade med en poängs marginal efter att ha sänkt den avslutande 12-meters putten. Själv var jag något rinngrostig när det kom till närspelet, framför allt puttningen. Men svingen känns förvånansvärt bra. Imorgon blir det mer träning innan hemfärden tillbaka till Tullinge där en ny jobbvecka väntar. 

    Jag trivs bra med jobbet som förskolelärare. Det är väldigt roligt att jobba med barnen, men såklart även utmanande för tålamodet emellanåt. Jag har fått reda på att jag får jobba kvar till en knapp vecka innan jul vilket kommer ge en nödvändig liten inkomst att hjälpa mig nästa säsong. Jag har även mer eller mindre bestämt att jag kommer att åka till Alcaidesa Links Golf Resort i södra Spanien ett par veckor efter nyår. Boendearrangemangen börjar arta sig liksom en tävlingsplan för tiden där. Jag är ruggigt taggad för denna resa och tror den kommer hjälpa mig enormt i mina förberedelser till huvudsäsongen 2016. 

  • 02.11.2015 20:11

    Fröken Patrics första dag på jobbet

    Nu händer det äntligen grejer. Idag började jag jobba som förskolevikarie på en förskola i Tullinge. Det har varit bestämt sedan ett par veckor men först idag började jag alltså. Det har inte hänt så mycket hemma på min front de senaste veckorna (förutom den gångna veckan då Marcus kom hem på höstlov) så detta var precis vad jag behövde. Det känns bra att nu ha något att göra de flesta dagarna framöver när jag inte har någon golf på agendan. Att det sedan är barn jag jobbar med gör inte saken sämre då de är helt underbara. Självklart gäller det att ha tålamod då saker inte alltid utvecklas riktigt så som man spelat upp det i huvudet, men det är en del av det roliga: precis allt kan hända! 

    Tanken är att jag ska att jobba på förskolan så många dagar som möjligt åtminstone fram till jul. Kanske jobbar jag lite även efter jul om möjlighet och behov finns från förskolans sida. Det kan dock bli så att jag får hoppa runt mellan lite olika förskolor då jag är vikarie och inte alltid behövs på en och samma förskola. Jag kommer generellt att jobba fram till 15-17 på eftermiddagarna vilket fortfarande ger mig tid att cykla vidare till Tullinge Gym efter jobbet. 

    I övrigt har vi nyligen fått en ny mellanvåning hemma. Där har renoverats från mitten av september och är nu riktigt snyggt och fräscht. Vi är väl inte helt inflyttade där så det fixas det med till och från under kvällarna. Vi har dock fortfarande saker slumpmässigt placerade överallt i hela huset så en hel del jobb återstår innan det är helt färdigt. 

    Nu är det dags att gå och ladda för morgondagens spökfest på förskolan!

  • 19.10.2015 23:34

    Sammanfattning av Första Proffssäsongen och Vinterplaner

    Ja då var årets sista tävling tyvärr spelad och jag har nu valt att ta ett break från golfen ett litet tag. I vanliga fall brukar jag göra ett uppehåll efter säsongen i december för att få tillbaka motivationen och suget att träna och spela. Denna gång är inte fallet detsamma. Jag har valt att göra uppehåll nu för att jag vill vila kroppen från golf ett lite längre tag. Jag är fortfarande motiverad att träna, men träningsviljan får jag ta ut på gymmet ett tag framöver. Jag har alltså valt att fokusera stenhårt på att bygga upp kroppen så att jag nästa säsong ska kunna vara helare och starkare än jag varit det senaste året. Jag har inte känt mig så här stark sedan innan jag fick reda på min magsjukdom i början av förra sommaren då jag tappade 8 kilo på en knapp månad. Så nu hoppas jag att vila från golfen och uppbyggnad av kroppen ska lösa de bekymmer jag haft det senaste året och minska risken för nya skador. 

    Trots dessa små skadebekymmer är jag ändå ganska nöjd med min första säsong som proffs. Jag har spelat stabil golf i stort sett hela säsongen och lyckats spela till mig åtta topp-10 placeringar på 13 tävlingar som proffs. Snittscoren har varit 71,87 vilket jag är fantastiskt nöjd med. Lägsta nivån har varit väldigt bra, men jag har saknat den lilla extra spetsen för att skjuta riktigt lågt. Detta tror jag kommer med mycket träning, vilket startar med att jag håller mig skadefri. Jag har även utsatt mig själv för pressade situationer ett antal gånger under säsongen och har då konstaterat att jag inte riktigt känner mig bekväm i dessa. Jag tror att lite av det beror på att träningsmängden varit begränsad då jag haft ont och varit rädd att få ont. Detta har gjort att jag inte känt mig riktigt förberedd vilket påverkat mig mentalt. Hur som helst så kommer jag att försöka sätta mig i pressade situationer så ofta som möjligt framöver så att jag när tävlingarna drar igång är bekväm med pressen. 

    Nu under uppehållet är ett perfekt tillfälle att jobba ihop en liten extra slant så att jag har råd med mina planer efter nyår. Det har visat sig väldigt knepigt att få några svar alls på ansökningarna, men ett par svar har jag fått in och det ser ut som att jag åtminstone kommer kunna jobba från och med november. Jag hoppas sedan kunna jobba en del in i december, eller kanske till och med in i januari och därefter är planen att få rejäl fart på golfen igen. Jag kommer givetvis att dra igång tidigare här hemma i mindre skala, i november, med lite teknikträning tillsammans med Martin. Men i januari eller tidigt i februari hoppas jag ha råd att åka till Spanien för att träna och spela tävlingar på Gecko Tour som går under vintern och våren där. Just nu är ingenting klart, men det är där jag har siktet inställt då jag tror att detta skulle vara en grym uppladdning för den svenska säsongen. Dessutom går det inte att vara kvar i Sverige och slå in i ett nät i fem månader om man vill vara med och slåss i toppen när säsongen drar igång här. 

    Jag vill även passa på att tacka alla som följer mig i min satsning och framför allt dem som är med och stöttar mig. Detta gäller givetvis mina närstående som alltid varit (och fortfarande är) väldigt stöttande och hjälper mig varje steg. Men jag vill också tacka alla er som tar er tid att följa mig på fritiden och alla som investerat i mig via Trade In Sports. Jag uppskattar verkligen all hjälp och support!

     

  • 08.10.2015 14:14

    Spurten uteblev trots bra spel

    Jag har varit dålig på att uppdatera vilket jag ber om ursäkt för. Nu har jag i alla fall spelat min tredje runda, vilket i nuläget ser ut att bli säsongens sista. De två första dagarna var spelet okej men runt greenerna var jag allt annat än het. Första dagen började bra och jag var -1 efter två hål. Jag spelade sedan hyggligt, men på slutet storknade jag. Jag missade då några korta puttar och hade några mindre roliga studsar som slutade illa. Dag 2 hade jag en dålig start och trots många bra lägen kom jag inte tillbaka då jag inte kunde få i bollen. Bägge första två dagarna slutade med 76 slag. Idag spelade jag väldigt stabilt. Hade en snöplig bogey på hål 3, men följde upp det med birdie på hål 6 och 8. Jag missade sedan ett kanonläge på hål 10 och på slutet av sista nio gick det emot igen. Återigen bra lägen på vissa hål som slutade med par och ett par missar som blev bogey. Jag kom in på 74 sista varvet och kommer troligtvis att missa cutten med 2-4 slag. 

    Spelet var okej denna vecka, men det räckte inte hela vägen på greenerna. Totalt fem birdies på tre varv räcker inte på långa vägar. Intressant är att jag inte lyckades med en enda enputt gör birdie på hela tävlingen. 4 birdies kom på par 5 hål där jag träffat green på 2 slag, och en kom efter en sänkt lobb på hål 8 idag. 

    Nu ska jag ut och följa Fredrik och Anton som fortfarande är med, framför allt Anton som är i topp!

  • 05.10.2015 22:13

    Teetime 12.40 imorgon i Europatour kvalet

    Imorgon är det dags, äntligen. Kroppen känns bättre än den gjort på länge och jag är hoppfull att det håller hela vägen. Idag var vi ute och spelade igen, idag i regnigare och gråare väder. Imorgon ska det regna en hel del om man ska tro väderprognoserna så banan kommer nog att spelas lite längre än den har under dessa två dagar. Anton och Fredrik går ut i princip samtidigt som mig. Jag spelar med en engelsman och en walesare. Resultaten kommer att finnas på länken nedan allteftersom man kommer in.

    https://www.europeantour.com/europeantour/qualifying/season=2015/tournamentid=2015987/leaderboard/index.html#RfywRHVtpCbAzpsr.97

     

  • 04.10.2015 21:24

    Framme nere i England

    Igår kväll kom vi tillslut fram till Brook Farm där vi bor under tävlingen på Frilford Heath. Vi hann med mycket intressanta nya saker, varav det mest spännande var att åka på fel sida vägen. Fredrik fick vara chaufför och efter ett flertal motorstopp och lite vägrenskörning i början så gick det faktiskt riktigt bra.

    Boendet är väldigt schysst och vi har ett eget kök med kokmöjligheter vilket är kanon. Idag har vi spenderat större delen av dagen på banan. Tyvärr finns inte så mycket träningsmöjligheter men banan i sig är fin. Det är en väldigt platt bana där fairways omges av täta buskar på bägge sidor på de flesta hålen. Utslagen kommer att vara viktiga denna vecka med andra ord. Det kommer också att bli en hel del långa inspel mot greenerna. Självklart kommer det mest avgörande vara kring greenerna, så vi spenderade en hel del tid på chipgreenen idag där vi körde närspelstävlingar. Imorgon går vi ut på förmiddagen och kör ytterligare ett inspelsvarv. Jag lägger ut lite bilder imorgon om wi-fi väljer att samarbeta.

  • 27.09.2015 20:52

    Gott om lägen bådar gott för kvalet

    Vilka lägen jag hade första halvan av dagens runda! Jag slog några fantastiska wedgar som ledde till bra birdielägen på mer eller mindre varje hål. Första nio hade jag sju birdielägen inom 5 meter, varav fyra inom 3 meter. Av dessa lyckades jag få i en enda och det var när jag på hål 7 slog upp en järn 8 några decimeter från hål, inte långt ifrån HIO. När jag sedan började missa några slag sista nio hade jag svårt att rädda mig. Dock lyckades jag tillslut peta i två puttar runt tio meter på mina sista 5 hål för att komma in på par även idag, en score som jag tror räckte till en placering strax utanför topp 10. 

    Kroppen mådde bättre idag totalt sett och jag kunde slå lite mera obehindrat. Jag hoppas att det fortsätter åt det hållet och att jag snart är tillbaka till hundra procent. 
    Jag måste även tacka Oliver Larsson och hans kusinfamilj i Höllviken som lät oss bo där under tävlingen. De fick både mig och Oliver att känna oss som riktiga kungar och bjöd på grymt goda middagar. 


  • 26.09.2015 18:22

    Dag ett av Assartorp Open

    Dagens medverkan i Assartorp Open var länge väldigt tveksam. Jag har nämligen haft problem med höfterna på bägge sidor och för två dagar sedan vaknade jag upp med ont i handleden. Igår tog jag det därför väldigt lugnt på inspelsvarvet och slog inga fulla slag i hopp om att det skulle bli bättre till idag. Och idag var det bättre, dock långt ifrån 100. Jag valde att försöka i alla fall då banan inte är så lång och det går att spela banan med inte helt fulla slag. Det fungerade faktiskt helt okej. Några gånger var det svårt att slå den typen av slag jag ville slå och några gånger kom jag inte igenom ordentligt i genomsvingen, men en hel del bra slag, om än korta, hann jag med också. 

    Resultatmässigt var dagen en riktig berg- och dalbana som bjöd på fem bogeys och lika många birdies. Jag kom in på par tillslut. Jag är ändå ganska nöjd med resultatet med tanke på omständigheterna. En hel del blåst gjorde också spelet något tuffare. 
    Imorgon hoppas jag kroppen återhämtat sig lite till och att jag kan lägga i ytterligare en växel.

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>

Kontakt

Patric Sundlöf

Sweden#: +46707535499
US#: +18593141625

© 2015 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode