Blog

  • 06.03.2016 11:38

    Apor och golf med familjen här

    Nu är tävlingen avslutad och familjen anländ! Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering under tävlingen, det prioriterades annat då jag försökte att fokusera på annat än golf mellan rundorna. Det var hur som helst en riktigt tuff tävling vädermässigt, blåsten var extrem och jag vill knappt veta hur uppställningen ser ut på bild just nu efter att försökt slå låga slag i fyra dagar. Men det svåraste var nästan puttningen. Greenerna var väldigt snabba och många flaggor stod i små lutningar. När det sedan blåste så mycket som det gjorde gick det knappt att stanna bollen vid en nerförsputt! Så svårspelat var det. Jag har varit lite off den senaste tiden vilket gjorde att det gick okej på hålen i medvind, men i sidvind och framför allt motvind hade jag stora problem. Har en del att träna på där då bollen gärna skruvade sig åt något håll. 

    Jag gick 82-91 de första två dagarna och var +9 efter 9 hål på dag 3. Sedan kom familjen mitt i rundan och pappa hoppade på som caddie. Sista nio hade jag ytterligare två bortslagna bollar men gick +4 och spelet kändes betydligt bättre. Sista dagen hade jag Rickard på bagen och vi hade den bästa starten jag haft på ett tag, trots extrem vind fortfarande. Jag var då ett över par efter sex hål. Men på hål 7 och 8 gjorde jag dubbel, trippel. Efter en bogey på det tuffa hål 9 var jag alltså plötsligt +7. Sista nio fortsatte det ganska så stabila spelet från första sex och det blev bara en bogey och en birdie de hålen. Jag fick alltså tillslut till min runda under 80, vilket hade blivit något av ett tidigare nästan otänkbart mål. Men det är väldigt svårt när det blåser så mycket som det gör här och dessutom är enorma höjdskillnader mellan tees och greener. Det blir inte lättare av att fairways inte är platta någonstans nästan. Trots de höga scorerna kom jag bara på 40:e plats av ca. 70 spelare. Vinnaren tror jag gick +10 tillslut. 
    Nu är familjen här och de stannar till den nionde. Igår var vi i Gibraltar där vi gick igenom staden och sedan besteg berget. Det var en lång och slingrig vandring upp med en hel del makaker längs vägen. En busig liten en hoppade upp på Henrics huvud och snodde hans keps! Vi trodde den var borta men på väg ner en knapp timme senare låg den där längs vägen, hel men med lite apbajs på. Det var en välbehövlig utflykt där fokus låg på allt annat än golf, något som är ganska svårt att uppnå annars härnere. Otroligt nog var det mindre vind på Gibraltars topp än på Alcaidesa! 
    Idag blir det utflykt längre söderut. Blir troligtvis till en strand och någon stad/by där nere. 

  • 29.02.2016 18:58

    Oväntat anmäld till tävling, slår ut 10.30 imorgon

    Ja här går det fort i svängarna! För två dagar sedan fick jag nys om en tävling som skulle börja första mars, imorgon alltså. Tävlingen är Norwegian Winter Open och den går på Alcaidesa Heathland. Det är ingen proffstävling utan en "Open" tävling, vilket innebär att alla får vara med och spela. Det är i princip bara norskan och svenskar med, bland annat några svenskar från juniorlandslaget, ledda av Markus Ottenäs som är lillebror Marcus tränare. Just nu är det väldigt fullt med folk här eftersom det är cirka 100 deltagare i tävlingen så det är betydligt mer livat än för några veckor sedan. 

    Hur som helst ska det bli kul att spela tävling igen. Jag ska försöka lägga mindre press på mig själv och bara gå ut och ha kul denna tävling som pågår över fyra dagar. Under tredje dagen kommer även föräldrarna, Rickard och Henric ner och hälsar på. Det ska bli riktigt roligt och då blir det nog lite mer fokus på saker utanför golfen som att se lite sevärdheter etc.

    Tävlingen bör finnas att följa online, vet dock inte om det är någon livescoring, tror inte det. Om det finns någon livescoring skriver jag den på hemsidan imorgon.


  • 25.02.2016 10:26

    Nu är det träning som gäller, blicken framåt

    Många av er har säkert sett att min sista tävling i Spanien slutade med bokstäverna DQ framför mitt namn. För er som inte vet vad det står för är det diskvalifikation. Jag har blivit diskad en gång tidigare i mitt liv och det var pga en felaktig dropp. Den gången hade jag chans på vinst, vilket inte riktigt var fallet denna gång. Under mitt andra varv fick jag slut på bollar, därav diskvalificeringen. Spelet var lite off hela tävlingen och fanns det en buske så hamnade min boll i den, eller i vissa fall till och med på fel fairway på andra sidan busken. Problemet denna tävling satt helt klart i huvudet då det bägge dagarna kändes riktigt bra under uppvärmningen. Direkt efter tävlingen ville jag bara åka hem till kalla Sverige igen och glömma allt vad golf heter. Men nu har jag kommit över det och anledningen till att jag åkt hit ner är och har alltid varit för att vara redo till säsongen i Sverige. så efter en vilodag igår med städning av lägenheten, promenad på stranden och en hel del paddel känner jag mig nu redo att dra igång med träningen igen. Imorse sprang jag och Anton en sväng på stranden och snart är det dags att dra till klubben. Jag ska inte låta det här nederlaget forma mig som golfare, utan hur jag reser mig från det. efter min största motgång som proffs bör väl även min största vändning komma!

  • 18.02.2016 21:44

    Caddiegång och bokföring

    Denna vecka har sett lite annorlunda ut i och med att mina två rumskompisar tävlat de senaste tre dagarna och i och med det tagit bilen med sig. Jag har därför bara stannat på området och gått mellan lägenheten och klubbhuset. Jag har mestadels varit ute och spelat. Jobbar just nu på att släppa onödiga tankar och bara spela, vill att det tänket ska sitta automatiskt när det blir tävlingsdags. Blir så mycket mer avslappnat då. Det är det som kommer göra skillnad, tycker jag slår de flesta typer av slag bra på övningsområdet när jag är avslappnad, så gäller bara att hitta den känslan på banan oftare.

    Idag gick jag även caddie åt Victor Tärnström på sista dagen av veckans Gecko Tour tävling. Jag kan ju säga en sak, han vet precis hur varenda buske ser ut på sista nio, för han stannade och markerade sitt revir i dem allihop! Han sa själv att han har en blåsa som en näve, men tror inte ens den kan vara så stor... Hur som helst hade vi en trevlig dag i regnet. Han spelade inte riktigt så bra som han hoppats utan blev två över par. Men som sagt, trevligt hade vi

     

    Väl hemma i lägenheten var det dags för lite bokföringsarbete. Man måste ju göra lite sånt också nu när man är egen företagare. Det är även dags att momsdeklarera snart så det gäller att hålla koll på grejerna vilket jag lovar inte är det lättaste! Men nu är det dags för lite avkoppling och kortspel innan sänggång! 

  • 14.02.2016 21:55

    Back on Track

    Ett par dagar ifrån golfen med fokus på annat gjorde susen! Jag har nu släppt den senaste tävlingen och det enda minnet ifrån den är nu en halvt fungerande bag. Under mina två golffria dagar körde jag en del fys i TRX:en jag tagit med hit och även löpning. Självklart blev det också en del paddel i regnet. 

    I förrgår bytte vi även ut bilen då vi hyr för en månad i taget. De lät oss dock behålla samma lilla Skoda så egentligen "bytte" vi väl inte bil men vi var fortfarande tvungna att åka de 12 milen till Malaga och tillbaka. Väl där hann vi med ett stopp på Ikea och lite svensk köttbullelunch. 

    Igår spelade jag första rundan sedan förra tävlingen här på Alcaidesa. Jag spelade med William Nygård och Calle Hansson, bägge från Rättvik, samt Anton Karlsson som bor här i lägenheten. Vi spelade ett lagspel som hette Umbriago (kanske inte riktigt är så det stavas...) som var väldigt invecklat till en början men väldigt roligt. Spelet kändes bra i blåsten (det har blåst rejält de senaste tio dagarna). Det var faktiskt det första varvet som jag kände att jag bara spelade golf hela varvet vilket var en oerhört befriande känsla. Jag hade inte riktigt samma flow i närspelet som i de långa slagen, men allt som allt var spelet mycket mer stabilt och avslappnat än det varit de senaste veckorna. 

    I veckan spelar mina lägenhetskamrater (liksom de flesta andra svenskarna här) tävling på Gecko Touren. Jag har valt att hoppa den för att ladda ordentligt för kommande veckas tävling. Jag var därför ganska själv på banan idag när de övriga var och spelade in den ena tävlingsbanan. Jag beslutade mig för att ge mig ut på en runda ensam. Det var bland det mest ospelbara jag någonson spelat en bana. Det blåste halv orkan och störtskurar kom var tjugonde minut, däremellan var det solsken. Åt ena hållet flög drivern 290 meter och åt andra hållet knappt 200. När det på hål 16 sedan började hagla tyckte jag det var dags att avbryta dagens runda. Jag tycker verkligen att det är roligt att spela i extremt svåra förhållanden, men idag var det lite för extremt. 

    Imorgon åker killarna och spelar in den andra banan för tävlingen, så jag har ytterligare en "egen" dag här. Ska nog blåsa en hel del imorgon med vad jag hört men tror det ska bli uppehåll, så kanske kan ge mig ut en runda även imorgon. 

  • 10.02.2016 16:50

    Patric Sundlöf Golf byter namn till Patrics Fisk AB...

    Som överskriften antyder gick den senaste tävlingen inte riktigt dit jag ville. Första dagen inleddes på ett bra sett både fokusmässigt och spelmässigt. Jag var då på par efter 8 hål i väldigt stark vind. Sedan svek puttern några hål och sen tappade jag bollen långt vänster på hål 11 vilket slutade med en trippel. Jag kom tillbaka hyggligt på den tuffa baknian, men på 15 small det till igen. Jag hamnade då på en väg för golfbilar i en spricka, upptryckt mot en trottoarkant kan man säga. Jag hade ingenstans jag kunde droppa (om jag inte ville droppa mitt i en buske...). Jag bestämde mig därför för att slå bollen från detta omöjliga läge. Jag fick på något sätt träff på bollen som rullade precis över vägen och ut på gräset, varpå den vänder, rullar tillbaka ut på vägen, rullar sedan bakom ryggen på mig, över ett brunnslock och ut i ett vattenhinder. Senare under samma hål kunde jag inte längre hålla tillbaka min frustration och gjorde något jag aldrig gjort förut: Jag försökte att med all min kraft få bagen att flyga de sista 100 meterna till flaggan genom en riktig Ronaldinho frispark. Det gick tyvärr inte riktigt som jag tänkt mig och nedan ser ni resultatet. Ingenting jag är stolt över och något jag hoppas aldrig händer igen. Jag kom in på åtta slag över par tillslut. Det var inte bara jag som hade haft problem under dagen utan jag låg mitt i startfältet med den scoren. 

    Dag två var idag på La Canada. Åter var det en väldigt blåsig dag och åter inledde jag med stabilt spel utan att sätta en enda putt. Birdiechanserna haglade på första nio hålen, men två dåliga slag på hål 6 och hål 9 resulterade istället med två bogeys. Men på den scoren var jag fortfarande med. Sista nio började inte så bra. Jag slog då höger och hamnade precis intill ytterligare en väg för golfbilar. Denna gång låg jag på ett gäng stenar och en massa hjulspår från banans maskiner. Jag ringde då domaren då jag trodde att jag skulle få fri dropp från detta skadade område (sådana områden är alltid "mark under arbete" vilket ger fri dropp, i Sverige). Domaren förklarade för mig att jag inte fick någon lättnad och att jag då skulle spela bollen som den låg. Jag gick ifrån det hålet med en dubbel, följde upp med ytterligare en dubbel och där någonstans tappade jag greppet. Jag kom tillslut in på 82 slag och missade cutten med 7. Det har varit två väldigt tuffa dagar spelmässigt, men mentalt har de varit blytunga. Jag har aldrig vad jag kan minnas känt mig så hopplöst ur rytm. Så nu tänker jag ta någon dag då jag vilar från golfen och fokuserar på något helt annat. Sedan ska jag komma tillbaka med en helt annan bestämdhet och se till att hitta något som jag verkligen tror på innan jag återvänder till tävlingsarenan den 22 februari. Då spelar jag på två banor som ska vara riktgit bra, så det ska bli roligt efter att ha lirat två av de sämre banorna jag sett på ett tag. Nu vill jag bara glömma de två senaste tävlingarna och börja om på ny kula.

     

  • 29.01.2016 21:43

    Bara dagar kvar till premiären, inte bli sjuk nu!

    Nu är det tre fulla träningsdagar kvar tills premiären av Gecko Touren för min del i soliga Spanien. Jag är väldigt sugen på att tävla nu efter två veckor med träning och spel varje dag. Några av de senaste kvällarna har vi även underhållit oss med att spela poddel (eller hur det stavas). Det är en riktigt rolig racketsport som man spelar två mot två. Vi har en upplyst bana så vi har spelat på kvällarna och hållit igång i mellan två och fyra timmar varje gång. Fantastiskt rolig idrott att spela för skojs skull. 

    I golfen så börjar spelet kännas bättre, men det långa spelet har varit lite svajigt de senaste dagarna. Det kanske inte låter som det hänger ihop det jag skriver, men vad jag menar när jag säger att spelet känns bättre är att jag får bollen i hål på färre slag, vilket kommer mycket från bättre närspelsslag men även från att jag "missar bättre". Kan jag bara få det långa spelet i synk under de närmaste dagarna så skulle det kännas kanon inför tävlingen. Dock har jag under dagen känt mig lite hängig och trött, men jag hoppas på att bra sömn inatt kommer att hjälpa och att någon sjukdom inte är på väg. 

    Inför tävlingen vill jag spela ett varv till på varje bana imorgon och i övermorgon. I övrigt kommer jag att checka av grunder i alla delar noga och jobba mycket med rutiner så att de sitter bra inför tävlingen. Jag vill veta precis hur jag ska agera och hur jag vill lägga upp mitt spel för att spela så bra som möjligt. Imorgon (om hälsan tillåter) blir det 18 hål spel på Links som det ser ut nu, samt en hel del finslipning av närspelsdetaljer. Vi måste även åka och handla imorgon då kylen börjar bli tom.

  • 23.01.2016 18:09

    10 dagar kvar till tävling

    Vilket väder vi har här nere! Visst blåser det en del, men hittills bara en dag med regn och nästan 20 grader varje dag. Med de förutsättningarna finns det inte mycket till ursäkt för att inte träna! Igår spelade jag och Ellinor 18 hål på Heathland tillsammans med Victor Tärnström och Markus Säyrä. Efter en kort break fortsatte sedan jag och Ellinor med ytterligare en 18-hålare på Links där Victor hängde på sista nio. Jag sköt 71-72 på de två rundorna och spelet har börjat hitta tillbaka. Slagen kom tillbaka ganska fort, men jag har haft problem den inledaande veckan att hitta rätt i närspelet. Mycket tid har därför spenderats på puttinggreenen och chipgreenen vid klubbhuset. Detta var helt planenligt då jag inte vill lägga för mycket tid på rangen vilket kan vara lite för påfrestande för kroppen (kroppen som för övrigt känts rätt bra hittills, inga kännningar av skadan vilket är väldigt skönt). Nu har jag dock hittat puttningen! Chipningen börjar komma även den (sänkte tre chippar sista 18 igår så det går åt rätt håll). Just nu är det väl wedgarna som inte infunnit sig riktigt ännu, men är övertygad att de hittar hem snart de med. Jag är nu även medlem i Gecko Touren och jag kommer att spela min första tävling på just Alcaidesa den 2-4 februari.

    Idag körde jag Ellinor till flygplatsen då hon måste tillbaka till USA för sitt sista collegeår. Vi har haft det väldigt bra här tillsammans och det är tungt att släppa iväg henne, men nu är det sista terminen av långdistansförhållande så nu är det bara att köra. Ikväll är vi alltså bara två i lägenheten, men imorgon hämtar vi Challenge Tour-kvalificerade Anton Karlsson på flygplatsen och samtidigt flyttar även Oskar Bergkvist från Saltsjöbaden in, så snart är det nog fullt liv i lägenheten. Det är väldigt roligt att det är så många svenskar här och tränar just på Alcaidesa. Det finns alltid någon att träna eller prata med. Nu är det dags att laga lite middag, magen kurrar!

    Lägenhetsgänget

    Utslaget på hål 13 på Heathland

    Utsikt från klubbhuset vid soluppgången

    Inspel på hål 17 på Heathland

  • 16.01.2016 21:38

    Dag 3 på Alcaidesa


    Dag tre på spanska Alcaidesa Golf Links är nu till ända och jag är oerhört nöjd så här långt. Förutom lite strul med hyrbilen (det blev som vanligt dyrare än förväntat) när vi landade har allt varit kanon! Jag hade egentligen inga stora förväntningar på lägenheten vi bor i, men den är helt grym! Vi har ett stort kök, två sovrum, två toaletter med dusch, stort vardagsrum och en stor veranda med utsikt över Linksbanan, havet och Gibraltar en bit bort. 

    Vi har spelat 27 hål på Linksbanan och 18 på Heathland, den senare något tuffare både att gå och spela. Det är väldigt kuperat och väldigt långa promenader, men många vackra vyer och spännande golfhål. Imorgon är det spel på Linksbanan igen som gäller. 
    Spelet sitter inte riktigt än, jag blandar och ger än så länge. Men kroppen känns bra, ingenting som gör ont eller strular så det är bara att träna på så kommer spelet snart. 
    Nu blir det lite avkopplingskväll med Chicago PD innan läggdags.

     

  • 13.01.2016 22:53

    Imorgon bär det av till Spanien

    Nu är 2015 slut och ett nytt år har påbörjats. Sedan jul har det blivit en hel del teknikträning inomhus, men även på Danderyds Golfcenter där man får se bollen flyga ut i snön. Jag har jobbat mycket på axelrotationen i baksvingen samt svingplanet. Jag har alltid haft en tendens att droppa klubban på toppen av baksvingen så att jag sedan kommer inifrån. Planet ser bättre ut nu och bollen startar rakare, men jag har en bit kvar tills det sitter. 

    Och så har vi ju skadan... Sedan jag drog igång med min tyngre fysträning för underkroppen har jag känt av höften en enda gång, ingen gång den senaste månaden. En bidragande faktor kan vara den Novafon som min farfar gav mig i julklapp. Det är en manick som hjälper mot stelhet i muskler och den kan mycket väl vara en bidragande orsak till förbättringen. Nu har jag såklart inte varit ute och spelat hela dagarna utan hållit mig till 1,5-2 timmars pass inomhus, men förhoppningsvis klarar kroppen snart även av det. 
    Och spela hela dagarna, det är väldigt snart en verklighet! Imorgon bitti lyfter planet, med mig och Ellinor ombord, till Malaga. Väl där kommer vi ta hyrbil ner till Alcaidesa där jag kommer att spendera mina närmsta 2,5 månader. Ellinor stannar en dryg vecka för att sedan fara över till USA för sin sista termin på Western Kentucky University. 
    Det är flera andra svenska golfspelare som kommer att åka till Alcaidesa och jag kommer att bo i en lägenhet tillsammans med 2-3 av dem. Det ska bli några underbart roliga och spännande månader dör nere med mycket träning och 4-6 tävlingar på Gecko Touren, den första 2-4 februari på just Alcaidesa. Gissa om jag är taggad!?

     

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

Kontakt

Patric Sundlöf

Sweden#: +46707535499
US#: +18593141625

© 2015 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode