Blog

  • 04.08.2016 17:50

    Islossning i den svenska sommaren!

    Vilken skillnad det blivit på resultaten de senaste veckorna. Och då är det inte med teknikträning som scorerna blivit bättre, utan mentalt genom ett bättre tillstånd och fokus. Jag har fortfarande en liten bit kvar för att nå dit jag vill, men jag är på väg åt rätt håll. På Johannesberg var spelet inte det bästa det varit, men jag hade ett mål som jag jobbade mot och med fokus riktat på det spelade jag ändå helt okej. Jag gick 71-72 efter att andra varvet ha avslutat med Eagle på sista hålet vilket gav mig en sjätte plats. 

    Några dagar senare spelade jag Nordea Tour Future Series på Mälarö. Det var en väldigt kul tävling för min del. Första dagen var jag -4 efter 10 men en dålig avslutning ledde tillslut till -2 första varvet. Andra varvet var ganska likt det första till en början och efter Eagle på hål 10 var jag -5. Denna gång höll spelet i sig enda in i mål. Det blev en birdie till och jag kom in på -6 och slutade tvåa, två slag efter vinnaren. Andra dagen hade jag Marcus på bagen för första gången i år, något som bevisligen funkade bra. Nu vill jag hälsa honom lycka till borta i USA och på hans första college år.
    I skrivande stund sitter jag i Elgens lägenhet i Gävle efter att ha skjutit 73 första dagen på just Gävle GK. Banan är inte i något toppskick vilket är synd, greenerna är väldigt skadade. Jag spelade stabilt men fick det inte riktigt att stämma. Jag är ändå ganska nöjd med hur jag tog mig runt banan och ser fram emot att göra allt för en bra score imorgon.


  • 25.07.2016 10:30

    Hemsidan igång igen, snart dags för tävling igen

    Det har varit lite strul för många att komma in på min hemsida och efter lite efterforskning fann jag att mitt domännamn gått ut. Nu är det dock förnyat och hemsidan funkar som vanligt. 

    Juli har till stor del handlat om träning då det inte går mycket tävlingar denna månad. Det har dock hänt en kul sak på tävlingsfronten: Botkyrka GK tog sig äntligen upp till division 1 i det nationella seriespelet efter att ha missat knappt de senaste två åren. Vi spelade på Ingarö Skogsbanan, en smal, kort bana med små och väldigt svåra greener. I stort kan man nog säga att det var väldigt stabilt och laget behövde inte räkna med något sämre än 75 slag i totalen. För min egen del fungerade spelet inte så bra som jag hoppats i foursomen och bästbollen där jag spelade med Marcus alla varv. Dock gaskade jag upp mig rejält sista varvet när det blev dags för singel. Jag skulle våga påstå att det var mitt bästa varv iår då slagen satt bra, puttningen stämde och mentaliteten och tillståndet var väldigt bra! 66 slag tog jag mig runt på, en riktigt skön score som jag längtat efter ett tag. 

    Därefter har jag tränat och spelat två 4-manna scrambles: en på Sigtuna med Ellinor och hennes bror samt min bror Henric, en på Skerike med mina två gymnasievänner Erik och Lucas samt Eriks pappa Hans. Den förstnämnda gick riktigt bra då vi rullade in på 56 slag. Den andra var det ingen som presterade speciellt bra och vi kom in på 60 slag. Inga priser blev det men riktigt kul var de bägge två. I den första gjorde vi lite spex av det hela och spelade i kjolar, något som visade sig inte bara ovanligt till känslan och utseendet, utan även praktiskt. Vart skulle man lägga peggar och handsken nu när det inte fanns några fickor!?

    Jag har även varit på två stycken träffar med en personlig tränare den senaste veckan. Vi har testat min rörlighet och stabilitet och kommit fram till ett uppvärmnings-/rörlighetspass jag ska köra varje dag för att bättra på min rörlighet som var mindre bra i höfterna och i bakåtrotationen i överkroppen. Ska bli spännande att se hur denna träning kommer påverka kroppens funktionalitet i svingen men också i det vardagliga livet. 

    Nu på onsdag är det äntligen dags för tävling igen, denna gång Nordea Tour Future Series på Johannesberg. Sedan ligger tävlingarna tätt så nu gäller det att sova gott ett par nätter så att kroppen är redo för en tävlingstät period framöver! 

  • 03.07.2016 15:17

    Mycket har hänt i juni!

    Mycket har hänt sedan min senaste uppdatering här på hemsidan! 

    Först och främst hände något stort den 30:e maj. Under en Pro-Am jag spelade på Bro Hof inför Nordea Masters så friade jag till min flickvän Ellinor. Jag hade planerat det ett tag och tyckte att ett bättre ställe än Sveriges finaste golfbana går inte att hitta för ett par golfdårar som oss. Trots en del hintande under varvet kom det helt oväntat sa hon efteråt. Hon var nästan lite i chock men tillslut fick hon ur sig ett "ja", vilket naturligtvis var vad jag hoppats på. Så nu är jag förlovad sedan en dryg månad tillbaka och det känns helt underbart.
    Därefter har jag under juni spelat fem tävlingar. Sammanfattningsvis har det varit en okej månad med min bästa placering på Nordic Golf League med en 13:e plats på Österlen. Det var en svårspelad bana som var mycket kuperad med hårda upphöjda greener och i väldigt mycket blåst. Jag gick då +1 på tre varv och jag kände att det var den första tävlingen i år som jag verkligen bara spelat ut på. 
    Jag har även spelat två tävlingar med Erik Eljansbo, en av mina bästa kompisar från golfgymnasiet i Uppsala, på bagen. Han fick tyvärr inte se mig från min bästa sida då jag dels känt av höften under dessa tävlingar och så fick jag inte till spelet alls. Men kul hade vi i alla fall. Han följde även med ner till Mjölby, där vi har vår sommarstuga, över midsommar. Där var även Ellinor, min fästmö numera och även caddie i min senaste tävling som gick på Saltsjöbaden. Jag behövde placera mig bra i den för att ha en bättre chans att komma med på Nordic League tävlingarna under andra halvan av sommaren då det är en så kallad omkategorisering nu. Tidigare i veckan gick jag caddie åt Ellinor på Ullna i SM Match vilket var väldigt inspirerande. I första matchen mötte hon Jenny Haglund, en mycket duktig spelare som dessutom var förstaseedad i tävlingen. Ellinor spelade sitt eget spel hela dagen och var fruktansvärt stabil. Hon gav inte bort mycket och hennes misstag var väldigt små. Hon vann den första matchen, men tyvärr infann sig inte spelet riktigt inför andra matchen och hon åkte ut i åttondelen. Men konkurrensen är hård och det är inga dåliga spelare med i dessa tävlingar. 
    Men tillbaka till Saltsjöbaden. Eftersom Ellinor åkt ut kunde hon gå caddie åt mig istället (och hon är duktig även som caddie). Jag inledde med väldigt bra slag från tee, vilket varit ett problemområde för mig i år. Tyvärr fick jag inte riktigt till scoren i inledningen och var +3 efter 6 hål, då med en viktig sänkt chip för bogey på hål 5. Jag var lite frustrerad, men slagen fanns där och jag hade bra stöd från Ellinor som lugnade ner mig och fick mig att gneta vidare. Det gav resultat och sju hål senare var jag -2 efter en Eagle på 13. Jag kom in på par första varvet, vilket inte var dåligt i den kraftiga blåsten. Andra varvet började lite likadant och återigen blev jag frustrerad. Jag var +5 efter 7 när Ellinor gav mig en lite sönderhackad boll och sa "spela på den här". Därifrån gjorde jag inte en enda bogey och kom in på +3 med betydligt bättre spel och humör. Det räckte till en delad nionde plats, vilket jag tyvärr inte tror kommer räcka för att stiga till samma kategori som jag har haft nu under första halvan av säsongen. 
    Närmast har jag nu en hemmatävling på Botkyrka som går under namnet Grödinge Frakt Open den 11 juli. Efter det är det dags för seriespel på Ingarö.
    Jag vill även passa på att gratta både lillebror Marcus till sin första seger iår och även Ellinor som tog hem sin första proffsseger i juni.

  • 28.05.2016 17:21

    Struligt med slagen dag två, skönt med bättre slag idag

    Efter den fantastiska öppningsrundan i torsdags tappade jag ganska rejält dag två. Jag hade lite svårare att acceptera mina missar då jag så gärna ville vara med och slåss uppe i toppen. Jag slog bollen väldigt dåligt och puttarna som rullade i första dagen slank nu förbi på hålkanterna trots att jag slog dem minst lika bra. Jag var väldigt frustrerad över hur jag slog bollen och besviken att jag inte kunde hitta ett sätt att få bollen att gå rakt. Jag kom in på +4 och klarade cutten med ett slag på -1 totalt.

    Sista dagen var en helt annan historia! Jag hittade något på rangen och känslan jag letat efter i svingen infann sig plötsligt. Jag fick med mig slagen ut på banan och det var riktigt roligt att få till slagen efter en längre frånvaro av dem. Sista dagen fick vi en rejäl dusch under mitten av rundan och det blåste på rejält hela dagen vilket gjorde det lite mer svårspelat. Tyvärr hade jag inte närspelet på min sida dag tre heller så scoren blev inte så låg som den hade kunnat med lite vassare närspel. Dagen slutade på +1 och jag klättrade ett fåtal placeringar på det. Trots att jag inte fick till den superscore jag eftersökte är jag nöjd med tävlingen i sin helhet. Härnäst blir det Nordea Tour Future Series på Torshälla 4-5 juni. Dessförinnan ska jag dock träffa min nyligen från college hemkomna flickvän samt spela måndags Pro-Am på Bro Hof om ett par dagar. 
    Jag måste även tacka Markus Säyrä och hans pappa Matti som lät mig och tre killar till åka med ner i minibuss och fixade fina stugor att bo i. Sen har även Matti lagat kanonkäk varje dag! Mycket mer hemma kan man inte bli på en tävling sex timmar hemifrån!

  • 26.05.2016 20:29

    Sammanfattning av förra veckans spel, nu delad ledning i Trummenäs

    Den senaste tävlingen på Fjällbacka bjöd på hyggligt spel till större delen och väldigt bra puttning. Tyvärr hade jag lite för många stora missar som ställde till det lite. Att jag inte gjorde mer än fyra birdies på två varv spelade också in. Jag slutade på +2 totalt och missade cutten med tre slag.

    Nu är jag tillbaka nere i söder efter en snabbvisit hemma. Denna vecka spelas det på Trummenäs GK utanför Karlskrona. Under besöket hemma träffade jag min tränare Martin och vi rättade till lite saker i svingen. Nu gäller det bara att gå ut och våga tro på slagen denna tävlingen. Gör jag det är jag nöjd, vad resultatet än visar på.
    Idag var det en tidig start, 7.40. Greenerna var perfekta så tidigt på morgonen!
    Igår spelade vi de första nio hålen igen och tränade några timmar. Sedan begav vi oss tillbaka till stugan, drog en liten löprunda och åt middag.
    Dagens spel var blandat. Det var lite upp och ner från tee men därefter var det riktigt bra. Många fina inspel och bra puttar som rullade i. Dagen slutade med en 67-runda fem under par och en delad ledning inför imorgon. Då går jag ut 12.40. Ska bli riktigt kul att komma ut på banan igen!
    För er som vill går även denna tävling att följa på Nordic Golf Leagues hemsida.

  • 16.05.2016 17:03

    Husvagnstripp i Göteborg med två tävlingar

    Återigen har jag slarvat med uppdateringen! Nu är jag nere i Göteborg för ett par tävlingar härnere. Idag spelades Nordea Masters kvalet på Hills och torsdag-lördag spelas Nordic Golf League på Fjällbacka. Jag har kört hit ner med husvagn som jag bor i tillsammans med två andra golfare. På Hills har vi stått utan el och således haft väldigt kallt om nätterna. Natten till igår sov vi med mössa på! 

    Idag spelade jag som sagt kvalet till Nordea Masters. Det kunde inte ha börjat bättre! En lång drive i motvinden följdes upp av en järn 2:a till framkant green som lämnade en 25-metersputt. Jag drog i den putten för eagle, grym start! Jag spelade sedan ganska stabilt men hamnade i ett litet bogeystim med fyra raka bogeys. Därefter kom jag tillbaka med birdie på hål 10 och 12. De sista fyra tappade jag rejält och gick från att vara på par till +6. Kändes lite tråkigt med den avslutningen men det var mycket bra med denna runda i blåsten. Framför allt slog jag väldigt bra utslag vilket var riktigt kul.
    Nu ska vi bege oss mot Fjällbacka där vi förhoppningsvis spelar in imorgon för att sedan köra ett bra träningspass på onsdag. Där ska vi bo på Fjällbacka camping. Jag måste säga att för att vara första husvagnstrippen som chaufför så har den gått väldigt bra hittills. 
    Tävlingen på fjällbacka kommer gå att följa via livescoring på Nordic Golf Leagues hemsida. Jag har inte den exakta länken just nu men om man googlar på "Nordic Golf League tävlingar" bör det gå att hitta.

  • 01.05.2016 21:01

    Godkänd säsongsstart i Sverige samt caddie till en grymt spelande lillebror!

    I fredags var det äntligen dags för första tävlingen på den svenska säsongen 2016. Tävlingen spelades på Mosjöbanan på Örebro City golf. Dagen innan snöade det så att det låg kvar på marken vilket såg oroväckande ut. Men banan klarade av det bra och spelet blev av, nästan helt utan regn. Dock var det kallt och blåsigt och banan spelades väldigt lång efter nederbörden från torsdagen. 

    Jag öppnade lite mindre bra och hade lite svårt att hitta flyt i spelet. Jag var +4 efter en dubbel på mitt sjunde hål, men därifrån spelade jag rätt bra och kom in första varvet på 76. Jag hade väldigt bra humör och även fast slagen inte satt så kunde jag ta mig runt på ett hyggligt sätt. Andra varvet startade med två bogeys men sedan spelade jag mig tillbaka. Tappade lite mot slutet men lyckades peta i en birdie på det sista hålet för 74 slag vilket resulterade i en delad tionde plats totalt. Kändes riktigt kul att vara igång med tävlandet igen! Jag måste även passa på att tacka familjen Bergström som lät mig husera hemma hos dem under tävlingen. En av deras hundar var mycket tveksam till att jag verkligen skulle få sova över, men tillslut gav hon med sig.


    Direkt från tävlingen begav jag mig ner mot Mjölby och sommarstugan. På lördag spelade jag in Vadstena tillsammans med lillebror Marcus som skulle tävla där idag (söndag) i en juniortävling. Banan var mycket rolig och greenerna var kanon, framför allt för att vara så här tidigt på säsongen. Efter att ha gått ner på knä framför mig fick Marcus till sin stora glädje mig på bagen under tävlingen. Jag sa till honom att han behövde slå min score på inspelsvarvet (-2) för att ha mig på bagen även andra varvet. Och som han spelade! Vi hade en aggressiv spelplan med mycket drives vilket gav många korta inspel. Han var lysande från tee och puttern var het även den. Första varvet blev det 69 (-3) och på det var han i ledning. Andra varvet fortsatte i samma stil och efter nio hål var han -2 på det andra varvet. Sista nio vart lite tyngre. Spelet var fortsatt stabilt men scoren infann sig inte riktigt. Andra rundan slutade på par totalt och ett särspel väntade. Tyvärr förlorade han första särspelshålet där motståndaren gjorde birdie. Men det var riktigt bra spelat och väldigt kul att cadda och se från första parkett! Nu är jag ännu mer motiverad än tidigare, och jag vet efter idag att jag måste lyfta mig ett snäpp för att hålla mig före lillebror!

  • 17.04.2016 18:44

    Grym golf i Fort Myers

    Sedan jag kom hem från Spanien har det blivit en hel del arbete på förskolan där jag jobbade innan jul. Det var precis som att jag aldrig varit borta vilket var kul. Sedan har jag spenderat lite tid med delar av familjen och släkten som jag inte träffat sedan i januari. Jag kände att det behövdes, och hur gammal man än blir är det alltid kul att träffa sina nära. Jag hann även med en 18-hålare på hemmaklubben Botkyrka på öppningsdagen i torsdags. Jag tror vi kommer ha en riktigt bra bana i år, ska bli kul att se hur den är om några veckor! 

    Just nu befinner jag mig i Fort Myers, Florida, tillsammans med Ellinors pappa Tomas. Vi bor i en lägenhet som ägs av min pappas kusin Johan. Den är verkligen jättefin, liksom hela området. Ett riktigt drömställe skulle jag vilja säga. Här befinner vi oss eftersom Ellinor ska spela sin sista conference tävling innan sin examen vid Western Kentucky University. Eftersom tävlingen inte börjar förrän imorgon (måndag) har jag och Tomas passat på att spela lite själva. Igår spelade vi Fort Myers Country Club som nyligen renoverats. Greenerna hade inte riktigt satt sig ännu men tyckte det var en rolig bana med riktigt tuffa par 3:or. Vi spelade med två medlemmar som hjälpte oss hitta vägen runt banan, de var riktigt schyssta och vi hade kanontrevligt. Jag gjorde även min bästa runda sedan slutet av spanien resan. På eftermiddagen åkte vi sedan till Verandah Club där Ellinor ska spela sin tävling. Där träffade vi henne och hennes lag på putting greenen. De ska bo hos en "host-family" på golfbaneområdet. 


    Tomas och våra medspelare på Fort Myers CC

    Idag spelade vi på Lexington, en bana som ligger i området där vi bor. Det var ingen lätt bana i vinden idag. Ingen par 5 på under 550 yards och en par 3 låg på över 250 yards, alla hål hade stora vatten i spel. En riktigt kul utmaning som följdes av en brunch i klubbens restaurang. Vädret kan vi inte heller klaga på, knappa 30 grader.

    Vi har även lyckats få en tid på LPGA banan Tiburon imorgon så det bär av dit efter att vi först tittat på Ellinors första tävlingsrunda. 
    Som ni kanske kan förstå trivs jag som fisken i vattnet härnere. 

  • 26.03.2016 21:45

    Slutspurt - make it count

    Nu är det bara några dagar kvar och de sista dagarna bor jag ensam i lägenheten. Det är lite tråkigt på kvällarna ensam och utan internet, men ikväll är jag i vår gamla lägenhet där ett gäng från Söderslätt bor nu. Vi kollar matchspelet på PGA touren där det nu spelas kvartsfinaler. 


    Jag börjar känna mig redo för att komma hem. Inte för att jag tröttnat på att träna, utan snarare för att jag saknar allt och alla där hemma lite nu och för att jag börjar bli riktigt sugen på att tävla igen. Den senaste veckan har jag hittat spelet mer och mer för varje dag och jag tycker att det är roligt att gå ut på banan varje dag. Slagen har inte suttit så bra som de gör nu sedan jag kom hit! 
    Nu ska jag bara njuta av mina sista dagar här och ta vara på dem så gott jag kan så jag kommer hem redo för tävlingssäsongen 2016.
    Nedan har ni lite bilder på mig och min polare från Gibraltar som vi besökte den nästsista dagen alla i lägenheten var kvar!


  • 19.03.2016 22:47

    Knappa två veckor kvar i paradiset

    Nu är det knappa två veckor kvar av min vistelse på Alcaidesa. Jag har haft väldigt begränsad åtkomst till internet den senaste veckan och det ser inte ut att bli bättre då ägaren av lägenheten vi hyr inte betalat avgiften. Så om jag vill kommunicera med omvärlden får jag nu ta mig till restaurangen uppe på klubben.

    Jag har nu bott i en ny lägenhet med tre svenska killar i en vecka. Det har funkat bra och vi har roligt även utan wifi.
    Veckan med familjen var kanon och gav mig en möjlighet att ställa om mentalt. Att kunna koppla bort golfen emellanåt och fokusera på något annat är för mig väldigt viktigt och är något jag haft svårt för här nere. Jag är van att ha skolan på sidan om att fokusera på mellan golfpassen, men här är det bara golf och andra golfspelare. Jag tror därför det kan vara bra för mig att hitta något annat på sidan om som jag tycker är roligt eller avkopplande att syssla med. 
    Själva golfen då? Den senaste veckan har jag experimenterat mycket för att se vart det brister i alla delar av spelet men framför allt med mycket fokus på de långa slagen. Jag har nu hittat något att jobba på som verkligen funkar och jag har nu spelat tre varv de senaste fyra dagarna där jag tycker jag spelat mer som jag är van att spela.
    Och om elva dagar är det säljstopp för mina andelar på Trade in Sports! Jag har inte fått in riktigt så mycket som jag hoppats på än så länge, men är mycket tacksam till alla som har hjälpt till och köpt andelar. Jag kommer göra mitt bästa för att det ska löna sig även finansiellt för er investerare!


<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Kontakt

Patric Sundlöf

Sweden#: +46707535499
US#: +18593141625

© 2015 All rights reserved.

Skapa en hemsida gratisWebnode